DuliMorgóoska by Amigarockwell

Az Amigarockwell.blog.hu alblogja. Tulajdonképp a személyes blogom ahol rendesen kitudom dühöngeni magam a világ dolgain és nem azokat a blogjaimat "mérgezem" amik nem ezért jöttek létre... IRGUM-BURGUM! AJVÉ!

Friss topikok

  • Amigarockwell: Hmm... Ez érdekes, kivették azt a nyilvánvaló spamot a kommentekből... Na de én nem is kértem ilye... (2012.04.16. 21:51) Pali bá elment
  • zagyvai: Respect Bro!!!:)) (2011.03.05. 01:39) Sok milliós szarakodás
  • Amigarockwell: Nem igazán hiszem, hogy egy kisgyereknek el lehet magyarázni úgy ezt a témát, hogy úgy megértse, m... (2011.02.22. 21:52) Meleg felvonulás

Csaló doktor takarodj

2012.03.31. 00:15 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: takarodj csaló schmitt pál

Anyád picsáját szórakozzál te köcsög! Bazdmeg te szemét, csaltál és hazudtál! Ki nem szarja le, hogy húsz éve történt és az akkori szabályoknak megfelelt. Összeloptad a disszertációd tartalmát ne kend másokra te állat! Nem azért kell lemondanod, mert a szocialista rendszert is szépen kiszolgáltad és miattad is nem vehetett rész az 1984-es olimpián Magyarország, nem azért mert orbán jól idomított kutyája vagy. Egészen egyszerűen nem vagy méltó többé a Köztársasági Elnöki tisztségre! Nem is voltál, és most már nem is vagy. TAKARODJ! Utánad mehet szépen a többi szemét is! 

Ezt a szemét magyarázkodást! Még van pofája!

Pali bá

2012.03.29. 23:44 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz rendszerváltás rohadékok lopunk vazze

Hát nem is tudom. Most nevezzem át a blogot Dr. DuliMorgóoskává? Mert ha palinak lehetett, akkor nekem is lehet nemde? Hogy szarnátok sünt! De legalább egy szarházinak most meg kell alázkodnia, remélem szépen jönnek egymás után a többiek is.

 

 

Olcsó albérlet, tessék itt van!

2012.03.21. 22:40 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: deviza hitel

„Minden állat egyenlő, de vannak állatok, melyek egyenlőbbek.”

 

A fenti sort George Orwell 1940-es években a Második Világháború idején írta. Nagyszerű regény az Állatfarm érdemes elolvasni, nagyon sok minden a mai napig aktuális benne. De miért is hoztam ezt föl? Nos egyetlen dolog miatt, a mai nap olvastam a lefejtési zsarnokérum fejlesztési minisztérium hogyan is fogják megoldani a devizahitelesek problémáit. Az úgymond nehéz helyzetbe került hiteladósok problémáit. Szépen fogják és a lakásaik a nemzeti eszközkezelőhöz kerülnek és az adósok majd szépen bérelhetik a lakásaikat. Eddig oké is lenne minden. Csakhogy van egy kis bibi, illetve nagy bibi! Hogy aszongya a hitelfelvételkor megállapított forgalmi értékének az 1,5 százaléka lesz a lakbér. Ha valami pofátlanság akkor ez az! Hogy képzelik? Csak azért mert felelőtlenül senki által nem kényszerítve, hallgatva a bankok ostoba reklámjaira, bízva az államban felvettek nyakra-főre milliókat és most, hogy nem tudják fizetni egyből kedvezményes lakbérben részesülhetnek? Hogy rohadna meg aki ki találta ezt! Csesszék meg! Mert ez alapján fognak havonta fizetni olyan max 20 000 azaz húszezer forintot lakbér címen. Miért lehetséges ez? Miért ilyen kedvezményes, miért nem a piaci árat határozták meg? Mert ha én szeretnék albérletbe menni nem ennyit fogok fizetni, jelenleg egy szaros kis lyukért elkérnek 50-60 ezer forintot, és akkor még lehet, hogy keveset is mondtam.

 

Nekem és még egy csomó embernek ez a lehetőség nem jár? Én is szeretnék 15-20 ezret fizetni havonta egy komplett lakásért! Természetesen úgy, hogy nem kell attól félnem, hogy bármikor kirakhat a főbérlő. Nekem ez miért nem lehet? Talán mert én nem vettem fel felelőtlenül hiteleket, és most nem kell a havi részletektől rettegnem? Mert saját lakásom nincs, nem vagyok abban a helyzetben, hogy ezt megengedhessem és nem is voltam sose. Nem szoptam és nem fogom szopni az állam csecsét, nekem nem jár semmilyen kedvezmény vagy támogatás. Így maradok ahol voltam. De nem bánkódom, mert ha nem is vagyok teljesen elégedett azért nem rettegek attól mi lesz holnap. Legalábbis abból a szempontból, hogy nem jönnek a csekkek a következő havi részlettel. Pedig 2-3 éve én is vehettem volna fel devizahitelt, hogy legyen saját lakásom. El is gondolkodtam rajta, mi lenne ha. De én végig is gondoltam, és nem mentem bele. Mert ha az ember racionálisan, megfontoltan gondolkodik akkor szépen eljut arra a pontra, hogy rettentő kockázatos 20 vagy több évre felvenni bármilyen hitelt. Sőt 10 év is beláthatatlanul hosszú. Ennyi idő alatt bármi történhet. Baleset, sérülés, munkanélküliség, az árfolyam kockázatról ne is beszéljünk.

 

Igen a bankok azzal etették a népet, legalábbis azt aki bevette, hogy a frank alapú hitelnél nincs árfolyam kockázat mert az milyen megbízható valuta. Meg Svájc az mindig a pénzügyi stabilitásról volt híres, meg ilyen szép hangzatos lózungok. És amilyen keresetek vannak Magyarországon abból nem lehet félre tenni annyit, hogy baj esetén tényleg ne legyen baj. Sajnos ez a helyzet. Mert ha az ember keres 100 forintot, abból fizet törlesztésre mondjuk 20-at, rezsire olyan 24-et, ételre 15-öt akkor még mindig marad annyi, hogy abból lehet félre tenni. Nyugdíjra, betegségre, biztosításra, tartalékra. De amíg az van, hogy az ember fizetésének a 80-90%-a arra megy el, hogy egyáltalán éljen, addig nincs miről beszélnünk. Egész egyszerűen a magyar emberek nagyon nagy többsége jelenleg, és sajnos már mondhatjuk több évtizede jóformán csak vegetál. Éldegél, meg küszködik. Valahogy felnevel egy vagy két gyereket, de ennél többre már nem nagyon jut. Az a néhány emberke akinek meg ez nem okoz gondot, az viszont nagy ívben szarik a többi emberre. Ilyen körülmények közepette hova a francba akarnak felvenni hiteleket? Ne legyen már az a kifogás, hogy nincs hol lakni. Tessék odaköltözni a kisszobába az anyóshoz. Érdekes módon régen ez nem okozott gondot, manapság meg nem tudják elviselni azt ha együtt kell élni a szülőkkel. Pedig nem lehetetlen, és nem élhetetlen. Gyereket is lehet vállalni így sok-sok évtizeden keresztül így ment ez, csak manapság nincs ez így. Érthető természetesen az igény az önálló, szülőktől mentes életre. De csak akkor ha van rendes háttér, és a havi 200 bruttót pláne a kevesebbet ne nevezzük annak.

 

Elhiszem azt hogy amikor ment az etetés tényleg volt benne ráció, hogy 20-25 évre adósítsák el magukat az emberek. Elvégre a havi részlet kevesebb volt, mint egy átlag lakbér. Na de kérem szépen, ha a boltban azt látom, hogy a szépen csomagolt árú milyen olcsó viszont még aznap meg fog romlani, a csúnya árú viszont esetleg hónapokig nem, akkor mit fog az ember választani? És az árú nem csak aznap kell, hanem kelleni fog egy hét múlva is. Részemről a csúnyát, mert a másik a végén kurva drága lesz... 

Békemenet

2012.03.20. 11:23 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: békemenet

Na még egy kis poszt így hirtelen.

Nem akartam erről írni, de most úgy érzem muszáj. Volt ez a békemenet nevezetű ízé most már kétszer is. Ugye szépen összeálltak aztán vonulgattak orbán meg a kormány mellet. Ha nem hangsúlyozták volna, hogy orbánék miatt vonulnak akkor talán még nekem is tetszett volna. Na de már elnézést, én soha a büdös életbe nem fogok egyetlen politikus miatt se tüntetni, se kiállni, se semmit se tenni. Ezek miatt? Normálisok vagytok vazze? Vagy inkább csökött maradi kádár rendszerben nevelkedett, másképp gondolkodni nem tudóak vagytok? Inkább az utóbbi azt hiszem. De még ezt is leszarnám, nem érdekelne az egész. De ami most történt, március 15-én, az egyik legbecsesebb ünnepünkön, azon a napon amikor azon hősökre emlékezünk akik az életüket adták, hogy a szabadságért, a hazáért küzdjenek 1848-49-ben. Ezen a napon olyan népek jönnek ide a saját országuk zászlajával, akik nem magyarok, és itt vonulgatnak! Hogy képzelik? Hogy van merszük ezt megtenni, meggyalázni március 15-ét? Lehet, hogy a lengyelek is részt vettek a szabadságharcban, lehetséges. De ez akkor se ad rá nekik jogot, hogy lengyel zászlókkal rohangáljanak a legbecsesebb magyar napon! Takarodjanak innen a lengyel zászlóikkal! Mégis mi a francot képzelnek? Mit szólnának hozzá, hogy magyar zászlókkal flangálnánk, mondjuk november 11-én a Függetlenség napján? Nem hiszem, hogy olyan sokan örülnének. Mert nekem és még sokaknak nem tetszik az ha egy magyar ünnepnapon nem magyarok nem magyar zászlóval mászkálnak. Nem is tudom, mit szólnának egy ilyen akcióhoz az usában mondjuk a déli részeken, július 4-én? Elkezdene ott valaki rohangálni egy idegen ország zászlajával, nos szerintem pár méter után az első amerikai ott helyeben lelőné, mondván mit akar ez itt július 4-én.

Tudom maradi vagyok és régi módi, de szerintem az ilyesmiket kerülni kéne, mert nem az a baj ha idejönnek és esetleg velünk együtt ünnepelnek, de a zászlóikat ne hozzák már ide ilyenkor. 

Gyurcsányahiibásazemúltnyócévvazze

2012.03.20. 10:54 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp fidesz kdnp baromság maszop szocialista elszámoltatás rohadékok elmúltnyólcév

Már megint gyurcsány a téma. Állandóan gyurcsány a téma. Most épp az miatt, hogy gyurcsány összevissza beszél és azt találta mondani, hogy ha nem úgy cselekszik az alkotmánybíróság (ami lényegében nem létezik, elvégre a fidesz megszüntette az alkotmányt és megcsinálta az alaptörvényt és ugye ezt számtalanszor hangsúlyozták is), ahogyan ő vagyis a demokratikus koalíció szeretné, akkor blokád alá veszik az épületét. Na most szépen feljelentették e kijelentés után, amit március 15-én tett. Mondván, hogy ez olyan terrorista cselekedet, hogy az csak na! Elmegy a fidesz a picsába! Mi a tökömért foglalkoznak még mindig a rohadt gyurcsánnyal? Nincs jobb dolguk? Nincs ennél fontosabb dolog az országban? Ha tényleg olyan fontos lenne, hogy gyurcsányt leültessék akkor miért nem tették meg eddig? Miért nem találtak olyan bizonyítékot ami alapján mehetne a börtönbe? Folyamatosan Sukoróval dobálóznak, illetve dobálóztak mert mostanság nagyon nagy a kuss e témában. Miért nem vették egyáltalán őrizetbe eleve ha tényleg olyan nagyon bűnös lenne? Talán mert nem találnak ellene semmit? Talán mert maximum olyasmiket találnának amik miatt az egész 22 év uralkodó bandáját is le lehetne csukatni? Mondjuk ez mindent megmagyarázna. Miért fontos ennyire gyurcsány eleve? Talán nem voltak ott mellette meg a háttérben sokkal nagyobb tolvajok akik ténylegesen loptak? Gyurcsányt csak azért kiáltották ki bűnbaknak mert, mint miniszterelnök ő volt a előtérben. A többi szemét szarkupachoz képest akik a háttérben mozgolódtak egy kis bárány. Na és ugye lehet azt is mondani milyen rendes is volt, elvégre nem vette fel a miniszterelnöki illetményét. Jó mondjuk csak azért mert tele van pénzzel, de akkor is. Természetesen vele ellentétben viktorka persze felveszi minden hónapban, mert ugye ő milyen szegény... Szóval nem értem mi a francot kell állandóan foglalkozni gyurcsánnyal még mindig miközben a támogatottsága sehol sincs, az a pár ember aki még hisz neki a következő választások alkalmával nem tudja bejuttatni a parlamentbe. Majd kapnak pár százalékot azt jó van, szépen ellesznek az szdsz, mdf nevezetű törpepártok táborában. Időnként majd pofázgatnak egy sort, szépen kiröhögjük őket és utána megy mindenki a maga útjára tovább. Ha tényleg olyan nagyon komolyan vennék az elszámoltatást, amit nem vesznek komolyan elvégre 2002-től nézik a dolgokat (nem véletlenül), akkor már rég a börtönben csücsülnének a gyurcsányék. De egészen egyszerűen nem találnak semmit, pontosabban nem akarnak találni semmi olyat ami komolyan veszélyeztetné őket. Mert ha megtennék akkor borulna a bili, menne a levesbe a fidesz banda nagy része is. Mert amíg az mszp szdsz szarkalapok nagyüzemben lopták szét az országot, addig orbán bandája a háttérben lopta szét az országot. Mert ez mindig úgy működik/működött ebben az országban, hogy most ti lesztek hatalmon ti loptok többet addig majd mi csak kicsit lopunk. Majd pár év múlva csere és majd mi fogunk lopni többet. Tehát kérdem, miért is kell még mindig állandóan a gyurcsánnyal foglalkozni? Komolyan ennyire nincs semmi amit oda lehet dobni a híveknek, hogy elfoglalják magukat és ne vegyék észre, hogy pontosan ugyanaz megy ami ment azelmúltnyolcévben? Tényleg nincs semmi se? 

· 1 trackback

süti beállítások módosítása