DuliMorgóoska by Amigarockwell

Az Amigarockwell.blog.hu alblogja. Tulajdonképp a személyes blogom ahol rendesen kitudom dühöngeni magam a világ dolgain és nem azokat a blogjaimat "mérgezem" amik nem ezért jöttek létre... IRGUM-BURGUM! AJVÉ!

Friss topikok

  • Amigarockwell: Hmm... Ez érdekes, kivették azt a nyilvánvaló spamot a kommentekből... Na de én nem is kértem ilye... (2012.04.16. 21:51) Pali bá elment
  • zagyvai: Respect Bro!!!:)) (2011.03.05. 01:39) Sok milliós szarakodás
  • Amigarockwell: Nem igazán hiszem, hogy egy kisgyereknek el lehet magyarázni úgy ezt a témát, hogy úgy megértse, m... (2011.02.22. 21:52) Meleg felvonulás

Politika, választás meg izé

2013.09.09. 23:06 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp fidesz kdnp jobbik baromság kommunista maszop szocialista takarodj lmp nyakig a szarban elmúltnyólcév szent teheneink

Na az van, hogy meglehetősen rég írtam ide. Máshova is, lévén az időmet és úgy az energiáimat leköti a videózás, illetve azon belül az animációk készítése. Ezt a szöveget még januárban írtam ezért azóta változott pár dolog, például nem lesz választási regisztráció, de a lényeg sajnos nem. Minden maradt ugyanúgy, és van egy érzésem, hogy maradni is fog. Jöhet ide bárki és bármi. Tele az emésztő, a szippantós-kocsi pedig csak keringteti a sok szart...

Van az emberiségnek egy ”nagyon nagy” találmánya. Ez a hatalmi berendezkedés, vagy valami ehhez hasonlító hülyeség amit nemes egyszerűséggel akképpen neveznek, hogy politika.

Sok formája van, talán túl sok is. Melyik a legjobb? Jelenleg talán a demokrácia. Bár sokan vannak akik a jó kis kommunizmust szeretnék viszontlátni, mert akkor aztán tényleg nem kellene sokat gondolkodni mert a drága okos és szép vezetők megmondják mit is lehet és kell tenni. Ha ez valakinek nem tetszik akkor kap egy pár pofont, vagy évet azt jóság van. De mindegy, most nem ez a lényeg.

Megy itt nagyban a vita, egy olyan valamiről amiről nem kellene. Azt mondják az okosok ahhoz, hogy valaki választásokon szeretne részt venni akkor regisztrálnia kell magát. Egyetlen elfogatható érvet nem tudtak felhozni mellette, az összes létező érvük megdőlt mindenki által. És ahogy az várható is volt, az Alkotmánybíróság (nem értem ha alaptörvény van akkor hol az alaptörvénybíróság?) szépen elkaszálta. Persze ahogy az várható volt előtte megmondták, hogy gond nélkül beletehetik a tökéletesnek hazudott alapszarjukba ha a helyzet úgy kívánja. Aztán nem ez történt. Kedvenc államicelebünk egyike, rogán tónika szépen elmondta, hogy megtehetnék, de most olyan nagy kegyet gyakorolnak, hogy ezt nem teszik meg. Hamis kétharmad ide-vagy oda. Összevissza beszélnek ahogy az várható egy magyar politikustól, ezen nem kell csodálkozni. Azon már igen, hogy a fenébe szavazzák vissza őket mindig. Mert visszaszavazzák őket. És itt nem a fidesz a lényeg, nemcsak ők. Mert az összes szart visszaszavazzák mindig! Lényegtelen mit tett, mit mondott valami miatt mindig visszatérnek... Lehet, hogy sok a hülye ebben az országban. Mindegy.

De ha már eljutottam a választásokig, akkor lenne pár ötletem a valódi reformra! Nem, nem a kommunizmust és nem is valami királyság, egyáltalán nem.

Nos kezdjük ott, hogy nem kellenek pártok! Semmi szükség rájuk mert túlságosan átláthatatlanok és pénzcsapként működnek. Egy valami kell, megválasztott képviselők. Nincs ellenzék, se többség mert pártok sincsenek. Országgyűlés van, ahol a megválasztott képviselők döntenek az ország különféle ügyeiről. A törvényeket megvitatják és ha megtárgyalták akkor megszavazzák. Módosítókat nem ők hoznak hanem az Alsóház. Igen két kamarás rendszerben gondolkodom. És az Alsóházi képviselőket is a választók szavazzák meg. Miniszterek és Miniszterelnök továbbra is lenne, természetesen őket is a szavazók választják, ahogyan az összes magas rangú politikai személyt. Fizetést, illetve illetményt és semmilyen más pénzbeli juttatást nem kapnának. Ellenben amíg tart a megbízatásuk addig a családjuk részére azt a pénzbeli bevételi forrást amit legálisan, igazoltan keresnek eljuttatják. Ez az összes megválasztott személyre vonatkozik. A megbízatásuk 3 évre szól, utána 2 cikluson keresztül semmilyen politikai tisztséget nem tölthetnek be. Egy ciklus 3 évig tart, és másfél évente váltják egymást az önkormányzati és az országgyűlési választások. Megbiztatásuk, illetve idő előtti távozásuk esetén semmilyen végkielégítési juttatásra nem tarthatnak igényt, idő előtti távozásuk esetén azt a pénz összeget ami jár a családjuk részére nem folyósítják tovább. Természetesen az állásukból nem bocsájthatóak el politikai megbízatásuk miatt. Bármilyen más tevékenységet nem folytathatnak ami által vagy anyagi vagy természetbeli bevételhez juthatnak személyesen, vagy ennek folyományaként a családjuk. Egyelőre ennyi lenne, és ez egy hirtelen összedobott rendszer. Csak egy ehhez hasonló rendszer tudja biztosítani azt, hogy a politikus valóban azért tevékenykedne amiért megválasztják; a hazája képviseletéért.  

Rezsiholokauszt

2013.04.06. 18:19 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp fidesz kdnp rendszerváltás jobbik maszop szocialista takarodj rohadékok elmúltnyólcév szent teheneink szánalom a köbön rezsicsökkentés

Na jó, van ám nagy baj. Jelenleg dicső pártunk a rezsidémonnal küzd. És ez szép is jó elvégre sok a havi kiadás rezsire. De azt persze nem erőltetik, hogy mindenki fizetését megszorozzák 3-al. Vagy a munkáltatói adókat vinnék lejjebb. Mert ma 100% adó van csak a munkabéren! És akkor még nem fizettünk áfát ugyebár. Na ha valami akkor ez a vérlázító és extraprofit nem pedig a multiké. De erről kussolnak mert dicső vezetőinknek ami jár az jár.

Ami valóban lehetne segítség, hogy ha a kifizetett áfát vissza lehetne igényelni a magánszemélyeknek. Tudom most is lehet, cégeknek. Pontosabban el lehet számolni költségként. De mi történne ha egy sima magánszemélynek nem kellene áfát fizetnie? Mert a 27 %-os áfa az minden csak nem kevés. Mert érdekes módon ezt se vinnék lejjebb, mert minek jó van az...

Szóval ha VALÓBAN azt néznék, hogy mi is lenne a valódi segítség az embereknek akkor ezt tennék. De erre várhatunk, mint szarógalamb egy alkalmas fejtetőre.

És mielőtt valaki azt gondolná, hogy gyurcsányt vagy más szarkalapot sírnék vissza, hát nagyon téved! Az összes fasz politikus egy nyomorult ingyenélő senkiházi köcsög! Hiába lesz 2014-ben esetleg kormányváltás, sok minden nem fog változni. Más lesz a szín, más lesz a név, de minden marad ugyanúgy. Továbbra is a szarok lesznek a fizetések, sokat adózunk, aki gazdag az továbbra is gazdag lesz, aki szegény az marad szegény.

Nem ez fog segíteni. Hanem ha eltakarítunk minden politikai egyént...

Nőnap és egyéb ízék

2013.03.08. 16:10 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek nőnap

Na jó. Legyen. Leírom ami most foglalkoztat.

Nos ma van a Nemzetközi nőnap. Ez egy dolog. Mert igen törődni, tisztelni kell a nőket. Mert fontosak. De egy hatalmas bibi van! Az év 365 napból áll, vagy szökőév esetén 366-ból. Ebből következik, hogy rengeteg nap van arra, hogy a nőket rajongjuk körül. Na de ezt csak EGYETLEN napra szorítani, kicsit álszent, nem?

Mert az év összes napján köpjük le a nőket, verjük agyon őket mert mi vagyunk az erősebbik nem, mert ez férfias. De március 8-án nem, mert akkor van nőnap... Akkor ne pofont adjunk, vagy lenézést hanem virágot? Simán, miért ne...

Kérem szépen! Aki úgy gondolja, hogy egyetlen napon letudja ezt a ”gesztust” az szerintem téved. Mert minden egyes nap tenni kell, tisztelni őket. Különben mi értelme? És ez vonatkozik az összes kurva szájbabaszott rohadt ”ünnepre”! Lehet nem tetszik, de nekem ez a véleményem! Ez van...

Mit ér egy blog

2013.01.19. 23:44 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: újra

Mit ér egy blog ha kicsit haldoklik? Nem sokat. Lehet mondani, hogy igen. Viszont ez nem teljesen igaz akkor amikor a blog/tulajdonos/szerkesztő vagy a franc tudja ki :) nem ér rá elégé. Mert ő is csak egy sima átlagember akinek dolgoznia kell. Vagy, mint az én esetem is mutatja, több blogot is vezet. Legalábbis próbálok. Most már évek óta koptatom a billentyűzetet, hogy a netre valami alkotást tehessek fel. És ez miatt már nem jut pl erre se energia, se idő.

Nem ígérek semmit, de igyekszem kicsit többet szánni az írásra is, nem kizárólag a videózásra.

A DuliMorgóoska egyfajta személyes blogként indult az elején, mondjuk mindig benne volt, hogy egyfajta feszültség levezető forrásra használtam. Ha volt valami ami kiakasztott akkor azt megírtam és itt közzétettem. De a személyes jelleg elég hamar kikopott és maradt a feszültség levezetés :)

Elvégre közben létrehoztam a Sivstammer Attila blogot ami valóban személyes. Úgyhogy a továbbiakban ez csak feszültségoldásra fog szolgálni. Mert elég sok idő telt el a legutóbbi poszt óta, de azért csak történnek a kisebb-nagyobb világban események ami igencsak feltudja baszni az ember agyát. Gondolom ezt nem kell senkinek se ecsetelnem :)

Szóval, motor beindít és üzembe helyez! Ismét :)

NAGYHATALOM-NAGYHATALOM

2012.08.30. 22:31 | Amigarockwell | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz baromság kommunista szent teheneink szánalom a köbön

Atyagatya! Az eddig is komoly agyhiánnyal rendelkező politikai elitnek komoly mértékben kezdi felfalni a maradékot az agyrágó bogár... De végül is ha ők mondják akkor biztos úgy van... Eszem-faszom megáll! Még hogy SZÉNNAGYHATALOM Magyarország! De jó ezzel fogjuk legyűrni a világot! Igen! Végre! Csak erre várt a magyar nép már olyan sok éve! Most már tényleg ki kellene nyitni a Lipótot...

A szénhidrogénnel leszünk függetlenek

„Jó szerencsét!” – mondta Németh Lászlóné, majd hozzátette: „Jó szerencsét!” Egyből jött a válasz Fónagy Jánostól: „Jó szerencsét!” Ezután még kb. ötezerszer hangzott el ez a mondat Egerben a 62. bányásznapon, és persze a színpadon lévő 14 fős asztalra is nagy betűkkel ki volt írva: „Jó szerencsét!” A bányászok száma és bére évek óta sorvad, de a bányásznapi ünnepségek nem sokat változtak 1950 óta.

Vibrált a levegő a tűző napon, ahogy a rezesbanda veterán dobosai erőből ütötték a dobokat a hotel bejárata előtt, ahogy egyenöltönyös urak kánonban kívántak egymásnak jó szerencsét. Ebből is jól látható volt, hogy a körülményekhez képest vidám bányászok közössége szimpatikus módon a bajtársiasságon és a hagyományokon alapul.